Επειδή μπροστά στη μαγειρική του θείου (βλ. pt. 1, 2, 3, 4) καταθέτω από σεβασμό τα όπλα, παραχωρώ το blog στην αγαπημένη μου σύζυγο για να παρουσιάσει τη τελευταία της γευστική δημιουργία...
Ψητά Κυδώνια
Γεια σας ! Καταρχάς θα πρέπει να επισημάνω ότι το γλυκό αυτό δεν μου αρέσει και πολύ αλλά ο λόγος που το έκανα είναι ο άντρας μου. Λοιπόν, τα υλικά που θα χρειαστούν (για όσους το επιχειρήσουν) είναι τα εξής:
4-5 κυδώνια
1,5 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
μερικά γαρύφαλλα
Παίρνουμε τα κυδώνια και τα ξεπλένουμε καλά για φύγει όλο το χνούδι από πάνω.
Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και καθαρίζουμε από μέσα τις καρδιές τις οποίες κρατάμε ξεχωριστά. Τα κομμάτια τα βάζουμε σε ένα ταψί (ή μεγάλο πυρέξ) κοντά το ένα στο άλλο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τις 2 κούπες νερό σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε τις καρδιές των κυδωνιών,
όπου και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά.
Βάζουμε πάνω από τα κυδώνια την ζάχαρη,
ούτως ώστε να καλυφθούν όλα (σχετικά) ομοιόμορφα.
Στραγγίζουμε το νερό που έβρασε μαζί με τις καρδιές των κυδωνιών
και έτσι όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε όλο με προσοχή πάνω στα κυδώνια.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε τα κυδώνια για 50 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε το ταψί, το ξεσκεπάζουμε,
αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια και τοποθετούμε 2 γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι.
Τώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο να ξαναμπεί στον φούρνο για άλλα περίπου 30-35 λεπτά (εξαρτάται όμως από τον φούρνο που έχετε), χωρίς το αλουμινόχαρτο. Το σημαντικό είναι να ροδίσουν τα κυδώνια και... voila ! Το γλυκό είναι έτοιμο !
Σερβίρετε το με σαντιγί (και για τους παντελώς αδαείς, μην ξεχάσετε να βγάλετε τα γαρύφαλλα πριν το φάτε, χα χα χα !!) Enjoy !
4-5 κυδώνια
1,5 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
μερικά γαρύφαλλα
Παίρνουμε τα κυδώνια και τα ξεπλένουμε καλά για φύγει όλο το χνούδι από πάνω.
Τα κόβουμε σε 4 κομμάτια και καθαρίζουμε από μέσα τις καρδιές τις οποίες κρατάμε ξεχωριστά. Τα κομμάτια τα βάζουμε σε ένα ταψί (ή μεγάλο πυρέξ) κοντά το ένα στο άλλο.
Στη συνέχεια ζεσταίνουμε τις 2 κούπες νερό σε ένα μικρό σκεύος και προσθέτουμε τις καρδιές των κυδωνιών,
όπου και τις αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά.
Βάζουμε πάνω από τα κυδώνια την ζάχαρη,
ούτως ώστε να καλυφθούν όλα (σχετικά) ομοιόμορφα.
Στραγγίζουμε το νερό που έβρασε μαζί με τις καρδιές των κυδωνιών
και έτσι όπως είναι ζεστό το ρίχνουμε όλο με προσοχή πάνω στα κυδώνια.
Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς και ψήνουμε τα κυδώνια για 50 λεπτά περίπου.
Αφού περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε το ταψί, το ξεσκεπάζουμε,
αναποδογυρίζουμε τα κυδώνια και τοποθετούμε 2 γαρύφαλλα σε κάθε κομμάτι.
Τώρα το γλυκό μας είναι έτοιμο να ξαναμπεί στον φούρνο για άλλα περίπου 30-35 λεπτά (εξαρτάται όμως από τον φούρνο που έχετε), χωρίς το αλουμινόχαρτο. Το σημαντικό είναι να ροδίσουν τα κυδώνια και... voila ! Το γλυκό είναι έτοιμο !
Σερβίρετε το με σαντιγί (και για τους παντελώς αδαείς, μην ξεχάσετε να βγάλετε τα γαρύφαλλα πριν το φάτε, χα χα χα !!) Enjoy !
A. Απορώ αφού δεν σου αρέσουν, γιατί τα κάνεις για τον "αντρούλη" σου??
ReplyDeleteΒ. Απορώ ο αντρούλης σου αφού τρώει το ταψί μόνος του κάθε φορά, γιατί δεν έχει και την αντίστοιχη κοιλάρα??
Γ. Το γλυκό είναι μπαγιάτικο (ή το ποστ ή όπως το δει κανείς) τουλάχιστο 2 εβδομάδων!!!!
Με πέθανες με αυτό το γλυκό!
ReplyDelete@uncle : δεν φτάνει που είμαι ο ΜΟΝΟΣ που επαινώ τη μαγειρική σου, μας τη λες οικογενειακώς και από πάνω !
ReplyDeleteΚαταρχήν εύγε στην Ρένα, η οποία ετοιμάζει κάτι με μεράκι, παρόλο που δεν της αρέσει, επειδή αρέσει στον Βασίλη! Αλλά χάθηκε να μπει κάποιου είδους ασύρματος αυτοματισμός με RF, υπέρυθρες, RS232, κάτι βρε αδερφέ, για να συνάδει περισσότερο με το υπόλοιπο περιεχόμενο της σελίδας;;;;
ReplyDeleteΝα αφαιρεθει ο όρος "γλυκό" από το post καθώς όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς σοκολάτα γλυκό ΔΕΝ υφίσταται.
ReplyDeleteTha simfoniso me ton RockOrDie :p
ReplyDelete